آموزش فنی و حرفه ای

Migranten: Ausbildung

Show all answers
Hide all answers
  • چرا به آموزش حرفه ای احتیاج دارم؟

    بدون مدرک معتبر حرفه ای شما تنها امکان کار به عنوان یک کارمند/کارگر غیرماهر را دارید. با داشتن یک مدرک حرفه ای اما می توانید درآمد بیشتری داشته باشید. شما باید برای مدت دو یا سه سال در یک مدرسه حرفه ای و/یا یک کارخانه دوره آموزش حرفه ای را بگذرانید

    در آلمان معمولا راه های زیادی برای یادگیری یک حرفه وجود دارد. مرکز اطلاعات شغلی آژانس استخدام* این راه ها را به شما نشان می دهد و به شما کمک می کند تا حرفه مورد نظر خود را پیدا کنید

    BiZ*

  • آموزش حرفه ای دوگانه چیست؟

    آموزش حرفه ای دوگانه یک آموزش حرفه ای مخصوص در آلمان است که در خارج از آلمان نیز شناخته شده است. آلمان 400 حرفه متفاوت دارد که فرد برای پرداختن به آنها نیازمند به آموزش حرفه ای است. بیشتر این آموزش ها در سیستم آموزش دوگانه تدریس می شوند. این سیستم آموزش تئوریک را با کار عملی در کارخانه ها ترکیب می کند

    این دوره ها غالبا دو تا سه سال به طول می انجامند. پیش از آغاز این دوره شما با مرکز آموزش حرفه ای خود قراردادی را امضا می کند که در آن اهداف و محتوای آموزش به همراه مبلغی که به شما پرداخت می شود قید خواهد شد

  • آموزش حرفه ای مدرسه محور چیست؟

    در این مدارس شما بیشتر زمان خود را در مدرسه ی حرفه ای می گذرانید. در خلال این دوره شما در کارخانه ها و شرکت های تجارب دوره های کارآموزی را می گذرانید. بسیاری از این دوره های حرفه ای در زمینه های پرستاری، سلامت و خدمات اجتماعی هستند. گرچه درحوزه های دیگر نیز دوره های حرفه ای وجود دارند. این دوره ها از یک تا سه سال طول می کشند. در پایان این دوره و دوره های حرفه ای دوگانه،  شما در امتحاناتی شرکت می کنید و پس از قبول شدن در امتحان، مدرک حرفه ای خود را دریافت کرده و می توانید در آن زمینه به دنبال شغل بگردید

  • آیا در طول دوره آموزش حقوق دریافت می کنم؟

    راه های متفاوتی برای گذراندن زندگی در این دوره وجود دارد. به طور معمول در دوره های دوگانه، شرکت آموزش دهنده شما به شما حقوق پرداخت می کند. این پول کمتر از میزان درآمدی است که شما بعد از اتمام این دوره دریافت خواهید کرد

    در دوره های حرفه ای مدرسه محور  اگر حوزه کاری شما پرستاری و یا سلامت باشد به طور ماهیانه حقوق دریافت می کنید. در حوزه های دیگر معمولا درآمدی دریافت نمی کنید؛ گرچه می توانید برای دریافت بورس از محل بورس های دولتی اقدام کنید، بخصوص اگر شما در دبیرستان فنی، در یک مدرسه تخصصی حرفه ای یا دوره های آمادگی حرفه ای* شرکت کرده اید. در این حالت ممکن است شما کمک هزینه آموزش حرفه ای و یا بورس دولتی** دریافت کنید

    BVJ*
    BAföG**

  • آیا طی دوران آموزش حرفه ای به اجازه اقامت احتیاج دارم؟

    شهروندان اتحادیه اروپا برای گذراندن دوره آموزش نیازی به اجازه اقامت ندارند.شهروندان کشورهای لیختن اشتاین، سوییس، ایسلند و نروژ نیز از شرایط مشابه برخوردارند

    اگر شما شهروند کشورهای دیگری هستید برای شرکت در دوره ی آموزش حرفه ای به اجازه اقامت احتیاج دارید. ممکن است شما برای این کار به تاییدیه آزانس فدرال استخدام آلمان احتیاج داشته باشید

  • پس از پایان دوره آموزش حرفه ای چه اتفاقی می افتد؟

    پس از پایان این دوره شما 12 ماه زمان دارید تا در آلمان کار پیدا کنید. در حین یافتن شغل مناسب زمینه ی تان، ممکن است شما برای گذراندن زندگی در شغل های دیگری مشغول به کار بشوید. برای دریافت این دوازده ماه اجاره اقامت می توانید به اداره مهاجرت شهر خود مراجعه کنید. زمانی که شغل مناسب آموزش خود را پیدا کردید برای دریافت نوع دیگری از اجازه اقامت اقدام می کنید

  • چگونه برای یافتن شغل اقدام کنم؟

    برای یافتن شغل شما باید درخواست خود را بصورت کتبی بنویسید و آن را بصورت پست یا ایمیل ارسال کنید. فرم درخواست شما باید شامل یک صفحه توضیحات تحت عنوان* و رزومه و شرح حال شما (با امضا و تاریخ)، کپی مدارک مربوط و مدارک گذراندن کارآموزی و یا بسوابق حرفه ای قبلی باشد

    cover letter*